Comencem a fer-nos a la idea que ja ens hem d’anar acomiadant d’aquest estiu. El mes d’agost arriba a la seva fi, i aquest cop ve acompanyat d’un temps plujós que ens fa parar a pensar en la tardor.

Després de les vacances, sovint, ens és molt complicat tirar cap endavant i seguir amb les nostres rutines. Així doncs, aquest cop, tinc una proposta: prenem aquest final de vacances i inici de la vida normal com un nou repte. Tal com al gener acostumem a fer propòsits d’any nou (que sí, que després no duren més d’un mes, però l’intentem) per què no ens fem la mateixa proposta al mes de setembre?

Recordo amb nostàlgia aquells anys en què anava a l’escola i en aquesta època se m’ajuntaven un munt de sentiments diferents… Com la tristesa d’acabar les vacances d’estiu, la platja, la desconnexió, no tenir horaris! Amb la il·lusió de l’inici del nou curs, de comprar material, de tornar a veure els companys de classe, de l’olor dels llibres nous!

Doncs aquest any m’ho he proposat. He començat per comprar-me una agenda nova, aquest cop escolar (de setembre del 2021 a l’agost del 2022). I he seguit creant-me uns horaris on entre les rutines entrin coses tan importants i distants com són meditar i prendre un cafè amb amigues. Perquè els horaris no haurien de ser només per incloure les nostres obligacions, sinó que hem de deixar temps per incloure’ns a nosaltres mateixos en la nostra pròpia vida. Que de vida només en tenim una i l’hem d’aprofitar al màxim.

Què us sembla? Us apunteu a fer el llistat de propòsits de nova temporada? Recordeu no omplir l’agenda sols amb obligacions. Ara només cal el més important: complir els vostres bons propòsits!