Nou dies després de l’inici de l’estat d’alarma del 14 de març del 2020, vaig començar a teletreballar. D’això, ja ha passat més d’un any i segueixo teletreballant. No sé quan tornaré al centre presencial, potser en uns dies, en unes setmanes, en uns mesos… Tot dependrà de com vagi evolucionant la situació en la qual estem capbussats, ja que en la meva feina no es pot mantenir la distància de seguretat; tot dependrà de l’efectivitat d’aquestes vacunes que ens estan inoculant, que encara no sabem si ens protegiran o ens acabaran de rematar; tot dependrà d’un futur incert o no tant, ja que sembla això el dia de la marmota on no veig el final. Però, tot passarà. O continuarà, qui ho sap.

Tornant al tema del teletreball, sincerament, el que més trobo a faltar d’allà és l’aire condicionat, sobretot en aquests dies de calor xafogosa que el ventilador sembla que només remena l’aire calent de l’habitació. L’altra cosa que també trobo a faltar és el contacte social però, això una mica menys. No sé, si amb el temps que porto treballant a casa m’he tornat més antisocial o realment ja ho era abans.

El que no trobo gens a faltar són els viatges en el metro, els més de vuitanta euros que em gastava al mes en el transport, els dies de vaga que anava com una sardina enllaunada al vagó, les aturades imprevistes o l’olor de suor dels que no coneixen el desodorant. En això, sí que he guanyat estalvi i comoditat. I sobretot, el millor de tot, és el no matinar tant.

No sé, quines conseqüències mentals a curt o llarg termini ocasionarà el fet d’estar tant de temps teletreballant, si és bo o no per la meva salut mental, però jo estic a gust. A la meva zona de confort. Crec que quan hagi de tornar al centre, agafaré depressió post-teletreball, ja es veurà. Ara penso a tornar a fer la feina presencial i no em venen les ganes, un temps més teletreballant no em molestaria. O per sempre, malament no estaria. No me n’alegro del motiu, la pandèmia ens ha canviat la normalitat, però de tot sempre hem de veure el punt positiu encara que costi, o almenys això diuen.

Bé, com veieu els alternatius ens estem prenent un descans estiuenc, que ja ho necessitàvem, però seguim aquí. No us hem oblidat ;)