Ja som aquí. Després del breu parèntesi de les vacances, el repàs setmanal “d’aquella manera” torna a la xarxa amb les novetats de la setmana. Ara que ja ens anem coneixent no cal entrar en massa preàmbuls i posem la quarta per disseccionar l’actualitat de la setmana. Almenys la nostra actualitat. SOM-HI.

Política:

1.- El Tribunal Suprem espanyol ha inhabilitat Joan Josep Nuet per ser membre de la Mesa del Parlament i haver permès el debat parlamentari sobre la llei del referèndum al 2017. Vull ser seriós amb aquest tema. La vella teoria diu que tot estat de dret es sosté pel respecte a l’imperi de la llei, l’interdicció de l’arbitrarietat, el respecte als drets fonamentals i per la divisió dels poders de l’estat (que en el seu moment formulaven Bodin i després Montesquieu).

Si els tribunals han de ser els que decideixin de què es pot parlar als parlaments i de què no se’n pot, és que alguna de les potes de la taula coixeja.

La condemna a Nuet és de 8 mesos d’inhabilitació i 12.000 € de multa, quan a la resta de membres de la mesa, independentistes tots ells, era de 20 mesos i 30.000 €.

Ara bé, fetes aquestes consideracions, vull recordar el poema de Niemöller, que en l’última estrofa diu:

“quan van venir per mi

ja no quedava ningú que pogués protestar”

2.- L’advocat Gonzalo Boye s’ha querellat, junt amb 44 advocats catalans, contra la jutgessa Tardon per encobriment d’assassinat i prevaricació. Recordem que Tardon investiga a Boye per blanquejar capitals a partir de la declaració d’un investigat per narcotràfic i un assassinat a Colòmbia, que de forma merament circumstancial va quedar en llibertat al dia següent d’incriminar Boye. Ara sí que menjarem crispetes.

3.- El tema candent de la setmana són les càrregues contra els veïns del Barri de Vallecas que protestaven contra un acte de Vox. Curiosament, els veïns que protestaven contra l’acte d’uns filofeixistes són els únics que van rebre cops (juntament amb algun periodista que també va rebre la corresponent quota de concòrdia policial que es va repartir, evidentment, amb la força mínima imprescindible).

Respecte això dels cops, sembla curiós que quan els nazis surten al carrer, les FCSE (fuerzas y cuerpos de seguridad del estado) es converteixin en les FCSED (fuerzas y cuerpos de seguridad de la extrema derecha). DIME CON QUIEN ANDAS…

Internacional:

Volem destacar en el pla internacional el referèndum per la independència de Groenlàndia, on ha guanyat el sí a la secessió amb una majoria del 80 %. Però sembla ser que això és un afer intern de Dinamarca, que és un estat de dret de la Unió Europea on vas a votar i no et donen amb la porra. Estan per civilitzar.

Crisi sanitària:

1.- Definitivament, i tal i com portem dos mesos anunciant, just passada la mitjanit del sis d’abril es va declarar inaugurada la quarta onada. Tornen les restriccions i el confinament comarcal. Ara que ja hem sortit per setmana santa, i ara que tornem enrera en temes de mobilitat, ja us anunciem que els indicadors començaran a millorar de cara al 24 de juny que tenim pont festiu, per tornar a empitjorar de manera catastròfica el següent 28. AL TEMPS.

2.- ASTRAZENECA Sí ASTRAZENECA NO, Chimo Bayo dixit. Si tens entre 56 i 69 anys i saps si et posaran ASTRAZENECA o no, a quin lloc, a quina hora, si rebràs una dosi, dos, o un entrepà de pernil, depèn de la franja horària en què miris les notícies, de la previsió climatològica que anunciï en Molina, i de l’estat de salut mental de qui coordina el Ministeri de Sanitat. Només podem desitjar-vos sort.

3. Per si poc ens passés, es detecten 4 casos de trombosis, amb un mort, per la vacuna de Jansen. Com va dir el filòsof… LA VIDA ES UNA TOMBOLA TOM TOM TOMBOLA, DE LUZ Y DE COLOR….

Esports:

Pendents tots del clàssic del Di Estefano de demà dissabte que serà el partit del segle. Partit del segle que serà el 46 del que va de segle, però que promet emocions, i un resultat d’acord amb l’expectativa, o no.

Aquesta nit de divendres tindrà lloc el debut de Pau Gasol amb el Barça a l’Eurolliga de bàsket. Recordem que el bo del Pau cobra el salari mínim interprofessional que marca l’ACB, i que el podreu trobar la propera setmana consumint Don Simon a prop de l’entrada de La Boqueria, i demanant un euro, “que es para comer”.

Aquesta setmana ha nascut el tercer fill del jugador francès del Barça, Antoine Griezman. La dada curiosa és que els tres fills han nascut un 8 d’abril. I és que el bo d’en Grizzi és un paio organitzat. No li cal l’Asana ni el Trello per a les trobades sexuals, té una espècie de rellotge biològic que li diu el dia i el lloc exacte on ha de deixar anar la cosa. Quina llàstima no tenir igual punteria en el terreny de joc.

I l’Espanyol, ai l’espanyol, líder però de segona. Oé.

Cultura i Societat:

Ens ha deixat l’Arcadi Oliveres. Dempeus.

El temps:

Pel que fa al temps de diumenge, recordem, durarà exactament 24 hores, que esperem us siguin profitoses tancats i barrats com esteu a casa vostra.

I fins aquí el repàs de la setmana, que no passarà a la història pels fets transcendents relatats fins aquí. Ep! Si mireu el teletext ara mateix (que com tothom sap és la principal font d’informació de la classe baixa depauperada) podreu observar que la franja d’edat per rebre la vacuna d’ASTRAZENECA ha tornat a canviar. Feu una ràpida llegida per si esteu compresos en l‘edat que marca i prepareu la mascareta per anar a posar-vos el vaccí. Mira, ara diu que la suspenen. I ara no. I ara sí. I ara… Mira, sabeu què us dic… a prendre pel cul! NO HAY MAS PREGUNTAS, SEÑORITA.

La redacció.