L’actualitat és com una sínia, que roda i roda i puja i baixa i no s’atura mai. Tanmateix, ens presentem com l’ase que l’estira i en provoca el moviment, i tot i que hem estat una mica atrafegats preparant la setmana santa que ja s’aproxima, i hem anat de metges, tocats com comencem a estar de la pròstata i de patologies vàries, els de la redacció de l’Alternatiu.cat no podem faltar a la cita setmanal per realitzar el nostre “repàs no strictu sensu” dels afers que preocupen l’onada de lectors que anem tenint. Som-hi:

Política:

1.- Els eurodiputats, PUIGDEMONT, COMÍN I PONSATI han vist com se’ls retira la immunitat parlamentària després del suplicatori tramitat al Parlament Europeu. Europa ens mira, però ens mira malament. Donant-li la volta a una coneguda frase, potser no hi ha millor immune que el que no ho vol ser.

2.- Dijous, la ex consellera MERITXELL SERRET retornava de l’exili i es presentava al Tribunal Suprem. Quedava en llibertat fins el proper 8 d’abril en el que ha de prestar declaració i qui sap, haurà de realitzar-se alguna vista de mesures cautelars. Des del balcó de casa, al seu poble natal de Vallfogona de Balaguer, va entonar el conegut CATALANS, JA SÓC AQUÍ… DE MOMENT.

3.- En un altre dia a l’oficina, concretament a l’oficina judicial espanyola, s’ha retirat el tercer grau als presos polítics que tornen a Lledoners. Persistirem.

4.- A les espanyes s’ha viralitzat el fet de presentar mocions de censura, de tal manera que a Múrcia, Castella-i-Lleó i Madrid ja n’hi ha tres de presentades. Aquesta última com a reacció a la decisió de la Sra. AYUSO (aquella que fa cara d’abusar del Malibú en pinya) de convocar eleccions anticipades. La història acabarà als tribunals, tant avesats com estan a fer política i decidir sobre el que fa l’executiu i el legislatiu. Aquesta notícia ve patrocinada per Codere. Ara mateix us informem que el fet que guanyi Ayuso es paga a 6 euros per euro apostat i que perdi a 12 euros per euro apostat.

5.- L’altre tema candent ha estat la manifestació no manifestada pel 8-M. La prohibició de manifestar-se pel dia de la dona (a totes aquelles que no entonen el SIEG HEIL degudament) ha estat per evitar contagis de COVID. A la mateixa comunitat que no vol tancar perimetralment a Setmana Santa. Lo anticipat. SIEG HEIL MEIN FÜHRER.

6.- Els diputats de Podemos-IU, coneguts com els assaltants de cels, liquidadors del règim i últims cavallers JEDI, van votar en contra d’una compareixença del Ministre Marlaska pels àudios de l’assassinat de Mikel Zabalza. Si fas el “cambio del cambio” no tornes al mateix lloc on estaves? Pregunto.

Economia:

Un atac informàtic ha causat la caiguda de la Web del SEPE. Tots aquells que estaven esperant el cobrament de prestacions es veuran afectats per l’aturada del servei. Tan afectats com estaven abans de l’atac, però això ja ho explicarem un altre dia.

Acudim a la cita habitual amb els afers de l’emèrit-per-demèrit-propi. S’ha sabut que els fons reservats de presidència pagaven milions d’euros a les amants del Borbó. La monarquia és una casa de putes gegant amb els diners de tots, i ja! De Pablo Hasel ja no se’n parla, no?

Crisi sanitària:

1.- Obrim per setmana santa. S’aixeca el confinament comarcal per a poder passejar el grup bombolla. Mentrestant, Itàlia confina la Llombardia i a França els indicadors es troben al màxim. Com va dir el Johan, “salid y disfrutad”, que el 6 d’abril declararem inaugurada la quarta onada.

2.- Es fa públic que un dels símptomes de la malaltia és patir ereccions de quatre hores en homes grans. El que no queda clar és qui les pateix i a partir de quan una persona es considera gran. Als 43 et pots acollir d’alguna manera a l’erecció anticipada?

Internacional:

Ha quedat ingressat per covid el president de Tanzània, que havia declarat el país lliure de coronavirus per obra de Déu. Sembla ser que els designis del senyor continuen sent inescrutables.

Esports:

El Barça cau a la Champions i ja no és viu, ni zombie, ni res semblant a les tres competicions. Laporta dimissió!

Mentrestant l’Espanyol segueix a segona. Ja sabeu.

Cultura i Societat:

Els Manel han tret cançó. Manel, sí. El de la guitarreta amb barba i tres més. Ja direu el què, jo passo.

El temps:

Pel que fa al temps de demà diumenge, recordem, durarà exactament 24 hores. Però si de vegades noteu que se us fa curt, proveu a invitar la sogra a dinar.

I fins aquí el repàs de l’actualitat de la setmana, que hem avançat a divendres degut al canvi en la medicació. Si us agrada bé, i si no ja sabeu. I de moment, recordeu, NO HAY MÁS PREGUNTAS, SEÑORITA.

La redacció.