Fa gairebé una setmana que milers de jugadors del famós videojoc d’Activision Call Of Duty: Modern Warfare no poden accedir als servidors del joc, normalment en un interval de les dues del migdia fins a les quatre, les cinc, les sis de la tarda o fins i tot, encara més, mai se sap. No poden jugar, no els hi connecta la sessió del seu perfil en línia i encara que hagin pogut entrar al joc, quan estan en mig d’una partida la connexió falla i els hi fa fora del servidor, impossibilitant de nou l’accés i passen hores sense poder jugar.

Els afectats són tots clients de la companyia Movistar i la seva companyia secundària O2. Els jugadors que són clients d’altres operadors de serveis d’internet poden accedir-hi sense problemes. No saben que passa, no saben quan es solucionarà i la companyia ni es pronuncia ni ho arregla.

Activision ha indicat que no té cap informació referent a què pot ser degut els problemes amb els servidors, que és cosa de Movistar. Trobem centenars de comentaris a les xarxes socials del usuaris indignats demanant una solució o almenys una explicació i previsió de quan estarà resolta la incidència. Trending topic a Twitter.

Movistar, la gran companyia que té el monopoli de les telecomunicacions s’està guanyant mala imatge difícil de reconduir si no aporten una solució ràpida i efectiva al problema. Molts usuaris transmeten la seva disconformitat amb la companyia i la possibilitat de marxar a una altra companyia de la competència. El cabreig augmenta quan rere els comentaris a la xarxa dels jugadors, només obtenen la resposta còpia i enganxa d’algun possible xat bot del Twitter de Movistar.

Els clients han contactat diverses vegades amb el servei d’atenció tècnica (1002) de Movistar i amb les comprovacions bàsiques i repetitives que fan tampoc es pot solucionar. No és un problema particular ni individual, és massiu. Internet els hi funciona, l’accés als servidors del COD per algun motiu misteriós, no.

Els pensadors més conspiranoics han arribat ha afirmar que podrien ser fins i tot, hackers que enfadats amb Activision per no permetre’ls obrir-se més d’un compte per continuar fent trampes en el joc, han programat un atac al Call of Duty. Però, si fos això, per què només afecta els clients de Movistar? Una teoria feble. Un altre raonament suposat és que Movistar amb el seu servei Conexión Segura o fins i tot, amb l’última actualització de velocitat de fibra òptica de fa un mes ha esquerdat algun punt entre la connexió a aquests servidors i la seva. No podem afirmar ni desmentir res, ja que torno a dir que Movistar no s’ha pronunciat. Sent una companyia amb tants milions de clients i tant poder adquisitiu, hauria de cuidar més als seus usuaris. Ells paguen, ells volen el servei. Lògic. I és surrealista que ni tan sols hagin fet un comunicat per informar i transmetre una previsió de solució als seus fidels clients.

Ànims jugadors i jugadores, esperem que Movistar ho solucioni i que pugueu continuar jugant sense problemes el més aviat. Des de l’Alternatiu us donem suport.

Continuarem informant.

La Redacció.