No sé si t’agrada jugar al pòquer, no em va donar temps a saber-ho. Però t’aniria molt bé, mai sé quan vas de farol. Ja saps que al món subatòmic de les partícules quàntiques, a la mateixa vegada que vas de farol no hi vas. Però un dels dos ha de fer el pas, un dels dos ha d’agafar la directa i colar-se per un forat negre. Jo no puc fer-ho i menys després de l’últim viatge en què m’ha costat anys reconstruir la meva matèria, ja saps que només tinc leptons i quarks.

Però em pregunto quina de les quatre forces que té la quàntica no segueixes? La gravetat? L’electromagnetisme? La força nuclear forta o la dèbil? El tema de la gravetat el podem relativitzar, oi? No hi ha dubte que d’electromagnetisme no ens en falta, així doncs estem devanint-nos entre la força nuclear forta i la dèbil. La forta és la teva ànima? Però la dèbil és la paradoxa més gran que et conec, aquella en la que ets influenciable. O potser estic sentint que ets quàntic i en realitat ets newtonià.

La realitat és que existeixen fenòmens, que només per comprendre’ls anem abocats a la impotència. I parlant de realitats, hi ha la possibilitat que la realitat sigui la que cadascú decideixi crear, ja que no és possible observar la realitat sense canviar-la.

Què me’n dius? Quàntic o newtonià? Si ets quàntic, hauries d’anar al mecànic a revisar la força nuclear dèbil… un ajust i tot l’univers encaixaria.