L’actualitat no s’atura i el degoteig de novetats és constant. A la redacció de l’Alternatiu.cat no donem a l’abast per copsar la informació que es produeix al nostre entorn i poder oferir-vos el contingut amb el nostre savoir faire particular. La primera setmana de març ha vingut “mogudeta”, així que de manera directa anem per feina.

Política:

1.- La vacuna de les infantes de les espanyes a Emirats Àrabs, lloc de residència de l’emèrit-per-demèrit-propi (digues residència digues cau) porta cua. Les infantes, la “naranja” y la “limón”, han aprofitat un viatge al golf per posar-se la vacuna contra el COVID. Tranquils tots, que només ha estat la punteta, i d’una manera completament subvencionada. Sembla que l’euro de la vacuna per infanta ha estat regal desinteressat de l’Emir, les despeses de seguretat i desplaçament, més de 33.000 euros segons apunta Interior, també són un regal. Un regal dels que pagueu impostos de manera també completament desinteressada.

Del titular de l’ABC que diu que “españoles acuden a Emiratos en busca de la vacuna contra el COVID-19”, us faig una petita concreció. Dos españolas (las infantas) y dos españoles (el emérito y el senyor del CNI, que per això és del CNI, no us ho hem d’explicar tot).

Sembla ser que la Casa Reial, la del “preparao”, es desmarca d’aquest fet. As usual, COM A BONIRRESPONSABLE (dels fets d’altri, s’entén).

2.- Dilluns es coneixia que la fiscalia es querella contra el president del Parlament i tres membres de la Mesa per permetre un debat sobre l’autodeterminació i la corrupció de la monarquia. Sense violència es pot parlar de tot. De tot el que reps el corresponent permís. AFINAO.

3.- Ha començat el judici contra els membres de la sindicatura electoral de l’1-O. Menys mal que no va ser un referèndum, Mariano. OTRO DIA MAS EN LA OFICINA. AFINAO.

4.- L’Audiència Nacional, la que ha enviat a Pablo Hasel a presó, ha alliberat l’ex-comissari Villarejo. Segons com cantes i el què reps diferent medicament. LA TRAVIATA AFINADA.

Mentrestant la Ministra de Justícia es reuneix amb els periodistes que confabulaven amb Villarejo, segurament per casualitat i per comentar el temps.

No us perdeu el look de l’ex-comissari al sortir del centre penitenciari al més pur estil Juan José Padilla. Pegat a l’ull, estanquera ben visible, i el corresponent aroma de SOBERANO.

Economia:

1.-Segons el titular del diari Ara, FOMENT veu la recuperació “a tocar”. A tocar els nassos concretament.

2.- La Seat ha complert 70 anys. Han assistit a l’acte Felip VI i Pedro Sánchez. Han cantat el “Per molts anys” perquè ells poden cantar. Amb permís de l’Audiència Nacional i sense.

Crisi sanitària:

Aquesta setmana Fernando Simón demanava a la població un últim esforç d’un mes o més i mig per a fer front a la pandèmia, mentre des del balcó de casa pots anar escoltant la melodia de les trompetes de l’Apocalipsi.

La OMS ha demanat eliminar les patents de les vacunes, degudament acompanyat el comunicat de les rialles enllaunades de la sèrie “Las Chicas de Oro”. PATENTE DE CORSO.

Internacional:

En el pla internacional, a França l’expresident Sarkozy podria entrar a presó tres anys per un cas de corrupció. Si s’hagués fet dir N PUNTO SARKOZY potser no li hagués succeït res. COMME IL FAUT.

Esports:

El Barça remunta al Sevilla guanyant 3-0 amb pròrroga inclosa. Segueix viu a les tres competicions.  

S’ha detingut Josep Maria Bartomeu i altres membres de l’anterior junta directiva barcelonista per fets que de moment consten sota secret de sumari. Secret de sumari que podeu llegir als periòdics esportius que en volen parlar (Mundo Deportivo sembla que no massa) i a la resta de premsa generalista. Presumptament, s’han desviat diners per a comissions il·legals i altres assumptes com finançar Societat Civil Catalana. MÉS QUE UN CLUB …. NOCTURN.

Mentrestant l’Espanyol segueix a segona. Oé. Oé. Oé.

Cultura i Societat:

Ha traspassat l’actor ENRIQUE SAN FRANCISCO. Ha volgut emprendre l’últim viatge. Potser no tan intens com els anteriors.

La Laura Rosel va entrevistar C. Tangana. I ja! Què serà lo pròxim, Laura?

El temps:

Pel que fa al temps de demà diumenge, recordem, durarà exactament 24 hores. Però alegreu les cares, que a final de mes tenim un diumenge més curt.

I fins aquí el repàs de l’actualitat de la setmana. Esperem no haver cansat als àvids lectors amb la nostra interpretació sui generis. Segurament la propera a l’Alternatiu podreu trobar més novetats d’imprescindible lectura, però no prometem res que som gent molt atrafegada. Ens seguirem llegint, si així ho desitgeu. I de moment, recordeu, NO HAY MÁS PREGUNTAS, SEÑORITA.

La redacció.