Ja gairebé acaba la setmana i hem publicat poca cosa. L’estrès de la vida moderna, ja se sap. Com que no volem deixar abandonats als lectors actuals i a l’allau potencial de seguidors que es presenta, de moment farem un repàs – potser una mica crític i àcid – del que ha succeït els últims dies.

Política:

Pel que fa a l’actualitat política, els Comuns demanen formar govern amb ERC i suport del PSC. Amb els seus 8 escons i els que repleguin volen formar una majoria àmplia i sòlida que desenvolupi les mateixes polítiques d’esquerres que fan per les espanyes. Pujades de llum, pujades als autònoms, pujar els pressupostos de defensa, etc. Liberté, egalité, fraternité va cantant pels carrers Ada Colau.

Dels àudios que s’han publicat sobre l’assassinat de Mikel Zabalza a l’interior d’una comissaria de policia ja en parlarem un altre dia, concretament cap dia, és bàsicament el que fa la premsa del règim. I aquí som aprenents dels grans mestres.

Economia:

El rei emèrit-per-demèrit-propi ha regularitzat 4 milions d’euros a la hisenda pública. Sembla ser que li han deixat els diners una colla d’amics en forma de préstec perquè la donació també tributa. Qui té un amic té una mina (mai millor dit). Mentrestant, fonts d’hisenda i fiscalia afirmen que investigaran l’origen dels diners. Esperem que ho facin amb la mateixa intensitat que fins ara. Per cert, si rebeu algun dels sobres negres certificats que envia l’AEAT no patiu, us tractaran amb la mateixa deferència. HACIENDA SOMOS TODOS.

Ahir mateix, el president del govern espanyol Pedro Sánchez manifestava la seva repulsa per les actuacions de l’emèrit. La mateixa intensitat de repulsa amb la que ha vetat totes les iniciatives parlamentàries per crear una comissió d’investigació. Com va dir aquell, PSOE vol dir Pedro Sánchez Os Engaña.

Crisi sanitària:

Aquesta setmana s’han relaxat les mesures per fer front a la pandèmia i greu crisi sanitària que patim per la malaltia dels SARS-COV-2. Així doncs, els centres comercials podran obrir de dilluns a divendres després del conveni laboral signat entre la Generalitat i els legals representants del COVID, mitjançant el qual s’acorda que la malaltia descansarà els caps de setmana.

Ja es comença a parlar de setmana santa i el relaxament de les mesures, alhora que es van redactant per les principals rotatives els articles que anuncien la quarta onada de pandèmia que entrarà en vigor el proper dia 6 d’abril.

Internacional:

En el pla internacional els EUA han bombardejat Síria causant un nombre de 22 morts. En les primeres declaracions del president Joe Biden al Washington Post no fet declaracions, si bé ha volgut recordar que l’anterior ocupant de la Casa Blanca, Donald Trump, és un feixista.

Esports:

El Barça guanya 0-2 a camp del Sevilla i es manté viu a les tres competicions. Tan viu com els protagonistes de The Walking Dead. Mentre hi hagi salut…

En bàsket la setmana que ve s’incorpora a la disciplina del Barça el pívot Pau Gasol. Gasol, que cobrarà el salari mínim estipulat al conveni de jugadors ACB, ha volgut expressar la il·lusió pel seu retorn a casa i ha anunciat la seva adhesió a la totalitat dels manifestos de la PAH.

Mentrestant l’Espanyol segueix a segona. Oé.

Cultura:

Com ja anunciàvem al llarg de la setmana s’ha separat el grup de música electrònica Daft Punk. Un dels integrants del grup declarava a l’Alternatiu que s’havien cansat de veure’s les cares.

El temps:

Pel que fa al temps de demà diumenge durarà exactament 24 hores.

I fins aquí el repàs de l’actualitat de la setmana. Us informem que la propera a l’Alternatiu podreu trobar més novetats d’imprescindible lectura, o no. Ens llegim. NO HAY MÁS PREGUNTAS, SEÑORITA.

La redacció.