L’alternatiu tanca la seva primera setmana a la xarxa. Els que en formem part estem molt orgullosos. Per acabar la primera setmana, us volem fer una mica de macedònia cultural. No són recomanacions, cadascú es ben lliure de triar, opinar i dissentir. Només és un recull d’elements que poden ajudar a tancar la setmana amb una certa dosi de relaxament.

         Una frase:

«Si uno empieza por permitirse un asesinato, pronto no le dará importancia a robar, del robo pasará a la bebida y a la inobservancia del domingo, y acabará por faltar a la buena educación»

La frase correspon a l’autor, Thomas de Quincey (1785-1859). La podeu trobar a l’obra “Del asesinato considerado como una de las bellas artes”. A mi em fa pensar en aquell senyor que de jove va matar al seu germà – accidentalment, segons la teoria oficial – ja de més gran es va fer més ric del que ja era amb negocis una mica tèrbols – no jutjats gràcies a la inviolabilitat – i ara viu en un país que no té esglésies catòliques. Però com que hem dit que és diumenge i ens hem de relaxar passarem a altres qüestions.

         Una pel·lícula:

BEAUTIFUL GIRLS, dirigida per Ted Demme (1996) i protagonitzada per Matt Dillon, amb l’estil grandiós de sempre, una impecable Uma Thurman, de bellesa incommensurable, un bon Timothy Hutton, i una joveníssima Natalie Portman en el paper de Lolita de Nabokov ultra tendra.

La pel·lícula, sense ser una obra d’art, és una obra coral amb bons diàlegs i de gran tendresa. Coral com l’Alternatiu, melangiosa a estones i divertida per moments. Pot ser un bon descobriment per aquells integrants de la Generació Z que no la coneguin.

Una cançó:

Why Are Sunday’s So Depressing, dels THE STROKES. Forma part del seu darrer disc The New Abnormal (2020), disc excel·lent, sens dubte el millor de la banda (almenys al meu gust), i amb un videoclip bastant acceptable.

Un llibre:

WINDOWS ON THE WORLD, de Frédéric Beigbeder. (2004) Beigbeder, conegut creatiu publicitari va saltar a la fama quan va ser acomiadat de la feina després de la publicació de la primera novel·la, 13,99 EUROS, que li va donar un èxit rotund. Us deixo crítica:

«Beigbeder, escritor y joven príncipe del planeta publicitario, no deja títere con cabeza. Con fuerza, talento y provocación, como un auténtico enamorado de la literatura» (François Nourissier, de l’Académie Goncourt, Le Point).

A Windows On The World fa un relat entre la ficció i la realitat des de l’interior d’una de les torres del World Trade Center en els moments posteriors a l’atemptat de l’11-S. Com diu l’autor, la millor forma de saber què va passar a l’interior de les torres és inventar-s’ho.

De lectura àgil és una obra, també el seu autor, que no us podeu perdre. Si a algú li sona, podeu passar al gènere més sarcàstic llegint EL AMOR DURA TRES AÑOS.

         UN QUADRE:

Poc abans del confinament vaig estar a Roma – città eterna – i com no, als museus vaticans. La Capella Sixtina és d’aquells llocs que posen els pèls de punta a qualsevol.

Per tancar la primera setmana de l’Alternatiu no podríem triar un altre quadre que no fos aquest. LA CREACIÓ D’ADAN, de Michelangelo Buonarroti.

Ha nascut l’Alternatiu. Ha vingut per quedar-se. Esperem que hagueu gaudit de la primera setmana. N’hi haurà d’altres. Seieu que, com va dir en Pep, ens ho passarem bé. De moment, NO HAY MÁS PREGUNTAS SEÑORITA!