La definició d’alternatiu seria “que s’esdevé amb alternança. Que ofereix dues o més coses, de les quals cal escollir l’una amb exclusió de l’altra o les altres.” No sé si és amb aquesta voluntat que ha nascut avui, 15 de febrer, aquest nou espai, però de ben segur que si us ho mireu amb calma sereu capaços de, com a mínim, valorar amb alternatives.
Aquest primer article que escric pretén això, posar alternatives. Ni jutjo ni prejutjo. Exposo. I com diu aquella periodista de la tele, vostres són les conclusions. Som-hi? Dilluns 15 de febrer.
La notícia de la tarda és aquesta: LA VANGUARDIA: La Audiencia Nacional ordena la detención e ingreso en prisión de Pablo Hasel.
I la notícia del matí era, EL DIARIO.ES El tribunal del caso Máster absuelve a Cifuentes pero condena a su asesora y a una profesora.
Pablo Hasel, conegut cantant de rap, que potser hauria d’ingressar a presó per les seves cançons considerades en abstracte i no pel contingut de les mateixes, va ser condemnat per la Sala de lo Penal de l’Audiència Nacional mitjançant Sentència de data 2 de març de 2018, confirmada amb posterioritat per Sentència de la Sala d’apel·lacions de la mateixa AN de data 14 de setembre de 2018, pels delictes d’enaltiment del terrorisme, injuries i calúmnies a la corona i injuries i calúmnies a les institucions de l’estat espanyol.
Als fets provats de la sentència es recull com Hasel va piular un total de 1.915 tuits, en el període comprés entre els anys 2014 a 2016, en el perfil de twitter en el qual tenia aproximadament 54.000 seguidors. En concret es citen 63 tuits del cantant que l’Audiència veu com a rellevants.
Tornem a les alternatives:
. Tuit de 25/3/2014: “ahora van de llorones los antiditurbios cuando han golpeado y torturado siempre a miles y miles de personas, han desahuciado a porrazos, etc.
Alternativa:
NACIÓ SABADELL (20/10/2017) Balanç de les càrregues de l’1-O: 1.066 ferits, 23 d’ells més grans de 79 anys i dos menors d’11.
EL MUNDO (15/2/2021): Los policías de Linares, acusados de lesiones agravadas con ensañamiento.”

. Tuit de 27/3/2014: “la policía asesina a 15 inmigrantes y son santitos. El pueblo se defiende de su brutalidad y somos violentos terroristas, chusma”.
Alternativa:
EL PAIS (28/7/2020) Un tribunal confirma el archivo de la causa contra los guardias civiles del ‘caso Tarajal’
EL PAIS (21/3/1995) Aparecen en Alicante los cadáveres de los etarras Lasa y Zabala, según ‘Deia’.
Tuit de 4/4/2014: 2 años desde que Iñigo Cabacas fue asesinado por la policía sin que haya habido condenados por ello.
Alternativa:
EL PAIS (18/1/2021) El Supremo confirma la condena a un mando de la Ertzaintza por el “homicidio imprudente” de Íñigo Cabacas.
Tuit de 30/10/2015: detenidos en Galiza por “enaltecimiento del terrorismo” es decir, por decir que hay que luchar contra el estado fascista.
Alternativa:
EL PERIODICO (22/12/2020) La Audiencia Nacional absuelve a los 12 acusados de enaltecer a Resistencia Galega.
Tuit de 25/12/2015: El ladrón del borbón no debe dar crédito a la impunidad que tiene para burlarse de nosotros.
Alternativa:
VOZPOPULI (15/3/2020) Los escándalos de corrupción que salpican a la Corona y han llevado al rey a romper con Juan Carlos I.
Tuit de 29/12/2015: Ante el terrorismo de estado, el barrio organizado.
Alternativa:
EL PAIS (24/12/1998): Barrionuevo y Vera salen hoy de la cárcel tras el indulto del Gobierno.
Tuit de 21/01/2016: los amigos del reino español bombardeando hospitales mientras Juan Carlos se va de putas con ellos.
Alternativa:
RTVE (15/08/16): Un bombardeo contra un hospital de Médicos sin Fronteras en Yemen deja once muertos y 19 heridos.

La llista de tuits és llarga i podríem seguir, però crec que ja s’ha entès la mecànica de l’article. La sentència condemna a Hasel per enaltiment del terrorisme, com deia, per fer lloances a persones que havien format per dels GRAPO (Grupo de resistencia antifascista Primero de Octubre), organització desapareguda als anys 80, i a un membre de Eta militar que va morir l’any 81 a dependències policials.
Tot això, degudament fonamentat en què aquesta conducta crea el risc abstracte de què “qualsevol dels 54.000 seguidors alliçonats per aquestes expressions i la justificació del terrorisme, acabin decidint emprar la violència per algunes de les finalitats prohibides per l’art. 573 del Codi Penal.”

En concret, des de la data del primer tuit al 2014 fins al setembre de 2018, en què es va dictar la sentència de segona instància, un total de zero persones es van allistar al GRAPO, un total de zero persones es van allistar a la desapareguda ETA, afegint que un nombre determinat de zero persones va alçar-se de manera violenta contra un total de zero víctimes. També consta com cap dels alemanys residents a ses illes que escoltés les cançons de Hasel decidís allistar-se de nou al desaparegut Baader-Meinhof.

Per altra banda, respecte les insinuacions de Hasel sobre possibles tortures de part de la policia, a EL NACIONAL de data 20/1/2021 es pot llegir el següent: “Un cop més, Espanya ha estat condemnada pel Tribunal Europeu de Drets Humans per no investigar denúncies de tortura. Un cop més, el jutge instructor era Fernando Grande-Marlaska. De fet, de les deu condemnes per aquest motiu, en set el protagonista era l’actual ministra de l’Interior.”

Del delicte d’injúries i calúmnies a la corona espanyola, ja no calen massa verificacions. L’exceptatio veritatis és tan evident que no cal entrar-hi massa a fons a l’assumpte.

En definitiva, aviat Pablo Hasel anirà a la presó. Aquella bona gent de Blanquerna seguirà dormint a casa seva. La Sra. Cifuentes té un màster (o no). I ningú encara sap qui és M. PUNTO RAJOY. NO HAY MAS PREGUNTAS, SEÑORITA.

X.G.